آشی که حکم مکمل کلسیم را برای بدن دارد/این آش را بخورید تا پوکی استخوان نگیرید
	به گزارش کارگرآنلاین، آش ماست حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ، B۲، B۶ ، کلسیم، فسفر، پروتئین، پتاسیم، آهن، فیبر، منیزیم، گوگرد، اسید فولیک و لاکتیک است.
	
	برای بررسی خواص آش ماست و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
	مهمترین خواص آش ماست
	
	حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آش ماست اظهار کرد: این آش به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم موجب تقویت استخوانها میشود و از پوکی استخوان به ویژه در افراد مسن جلوگیری میکند.
	
	وی درباره خواص دیگر آش ماست بیان کرد: این آش به علت وجود اسید فولیک و آهن برای زنان باردار و مبتلایان به کمخونی بسیار مفید است.
	
	این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: اسید لاکتیک موجود در آش ماست به هضم بهتر این آش کمک میکند؛ این آش به علت داشتن فیبر برای مبتلایان به یبوست و تنبلی روده بسیار مفید است.
	
	عظمایی با اشاره به انرژی زیاد آش ماست گفت: این آش برای افطار روزهداران بسیار مناسب است؛ پتاسیم موجود در آش ماست نقش موثری در کاهش فشار خون دارد.
	
	وی یادآور شد: اگر آش ماست بدون گوشت تهیه شود برای مبتلایان به نقرس و اسید اوریک بالا بسیار مفید است.
	 
	
	
	مواد لازم برای تهیه آش ماست (پنج تا ۶ نفر)
	برنج ایرانی                                                                   یک لیوان
	لپه                                                                              نصف لیوان
	پیاز                                                                            سه تا چهار عدد
	سیر                                                                             پنج حبه
	ماست                                                                         ۲ تا سه لیوان
	نعناع داغ                                                                    به مقدار لازم
	روغن کنجد                                                                 به مقدار لازم
	نمک، زردچوبه و فلفل سیاه                                              به مقدار لازم
	سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج یا برگ چغندر)           مجموعاً ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
	گوشت چرخ کرده گوسفندی                                                      ۲۰۰ گرم
	آب                                                                         سه تا چهار لیوان
	
	طرز تهیه آش ماست
	- لپه را از قبل خیس کنید و بپزید.
	- برنج خیس شده را روی اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا کمی لعاب بیندازد.
	- لپه پخته شده را به برنج بیفزایید.
	- آب، سیر و سبزی خُرد شده را به سایر مواد اضافه و صبر کنید تا به آرامی در حرارت ملایم پخته شوند.
	- پیاز را به شکل نگینی خُرد کنید و در روغن کنجد تفت دهید.
	- گوشت چرخ کرده را به شکل قلقلی در بیاورید و همراه با پیاز تفت دهید.
	- گوشت تفت داده شده را به سایر مواد بیفزایید.
	- ادویهجات را به مواد اضافه و صبر کنید تا آش به خوبی جا بیفتد.
	- پس از پختن آش، آن را در ظرف مناسب بریزید سپس ماست را هم بزنید و به آش اضافه کنید.
	- روی آش را با پیاز و نعناع داغ تزئین کنید.
